Σελίδες

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

SHOES CARE

Ένα ζευγάρι παπούτσια χρειάζονται φροντίδα γιατί έτσι επεκτείνουν τον χρόνο ζωή τους.Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι τα παπούτσια δεν πρέπει να τα φοράμε δύο συνεχόμενες μέρες δηλαδή χρειάζονται τουλάχιστον μια μέρα ανάπαυση.Και ο λόγος είναι γιατί τα παπούτσια είναι πιο αναπαυτικά όταν έχουν στεγνώσει από τον ιδρώτα των ποδιών.
Ως προς την συντήρηση των παπουτσιών χρειάζονται δύο πράγματα,το γυαλιστικό κερί και η κρέμα.Το κερί είναι καλό και για τα λεπτά και για τα χοντρά δέρματα ενώ την κρέμα την χρησιμοποιούμε στα καλά δέρματα.Αν είναι καλοκαίρι βγάλτε τα παπούτσια στον ήλιο και αφήστε τα για να ζεσταθεί το δέρμα και να ανοίξουν οι πόροι έτσι ώστε να εισχωρήσει το κερί περισσότερο στο εσωτερικό του. Αν είναι Χειμώνας άπλα κάντε τη διαδικασία σε ένα πιο ζεστό χώρο.Όσο περισσότερο αφήσετε το κερί πάνω στα παπούτσια τόσο πιο γρήγορα θα γυαλίσουν.Αφού τα βουρτσίσετε να τα περάσετε με ένα ύφασμα έτσι ώστε να πάρετε τα υπολείμματα από το κερί που θα μείνουν πάνω στο δέρμα.
Η κρέμα δεν πρέπει να μείνει πολύ πάνω στο παπούτσι γιατί στεγνώνει γρήγορα και σκληραίνει.
Μόλις βγάζετε τα παπούτσια καλό είναι να τα βάζετε στο καλαπόδι,όπως και τα loafers.

TIPS:Απλώστε την κρέμα και το κερί ακόμα και στους πάτους της σόλας και στην εσωτερική άκρη του τακουνιου γιατί αλλιώς θα αρχίσει να σπάει το δέρμα σε αυτά τα σημεία.