Σελίδες

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ALL-STAR

                                     


Τα ALL-STAR είναι το μοναδικό κομμάτι που δεν λείπει από καμία ανδρική γκαρνταρόμπα,υπάρχει από του teenager μέχρι του 45αρη.Συνδυάζεται άνετα με κάθε στυλ,από το αθλητικό μέχρι το πιο formal.Πίσω από τα 750 εκατ.ζευγάρια που έχουν πουληθεί παγκοσμίως,βρίσκεται η προσωπική ιστορία ενός ανθρώπου που το πίστεψε από τη πρώτη στιγμή που το φόρεσε.O μπασκετμπολίστας CHUCK TAYLOR.Πήρε το πρώτο,ALL-STAR,το βελτίωσε και στη συνέχεια το προώθησε σε κάθε γωνία της Αμερικής.



     Τα all-star(αρακια) πρωτοεμφανίστηκαν το 1917,ήταν ένα ακόμα αθλητικό παπούτσι από απλό καφέ ύφασμα και λαστιχένιες σόλες και είχαν στόχο να κατακτήσουν την μπασκετική αγορά,χωρίς ανταπόκριση όμως.



Ο Taylor πρότεινε να αποκτήσουν αντιολισθητικές σόλες και να βγαίνουν σε λευκό χρώμα.Η δεύτερη πρόταση που τους έκανε,ήταν να αναλάβει ο ίδιος την πώληση τους,μιας και είχε το πλεονέκτημα που ήταν μπασκετμπολίστας.



Τελικά η σκληρή δουλειά του,έφερε αποτελέσματα.Δεκαοχτώ χρόνια μετά,πρόσθεσε ένα στρογγυλό patch στο σημείο του αστραγάλου,το οποίο έκτοτε φέρει το γνωστό αστέρι μαζί με την υπογραφή του.



Το 1962 λανσάρισε το χαμηλό ύψος στο παπούτσι,ενώ μια από τις πιο σημαντικές καινοτομίες του ήταν να αποκτήσουν τα ALL-STAR και άλλα χρώματα.



Δυστυχώς όμως η επαγγελματική προσφορά του δεν θα αναγνωριστεί ποτέ επίσημα,παρόλο που στην Αμερική ήταν γνωστά και ως "Chuck's".Δεν πήρε ποτέ ποσοστά επί των πωλήσεων,μιας και τότε δεν υπήρχαν χρυσά συμβόλαια για τους αθλητές που διαφήμιζαν τα προϊόντα.Έτσι το 1968 αποχώρησε με το μισθό του πωλητή.
Τη δεκαετία του '70 φορεθηκαν τόσο από τους mainstream της εποχής όσο και από την Pank σκηνή.Τη δεκαετία του '80 επικράτησαν ολοκληρωτικά για να θαφτούν προς το τέλος της δεκαετίας,όταν τα πρώτα υψηλής τεχνολογίας sneakers εμφανίστηκαν.Τη δεκαετία του '90 και '00 γνώρισαν μια καινούρια καριέρα ως fashion statemant.