Σελίδες

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

TOD'S LOAFERS








Ο όρος "loafers" αναφέρεται σε όλα εκείνα τα παπούτσια που δεν έχουν κορδόνια και φοριούνται πολύ εύκολα.Είναι λιγότερο επίσημα σε σχέση με τα δετά παπούτσια.Τα "loafers " πρωτοεμφανίστηκαν το 1930,μια φωτογράφιση αγροτών στη Νορβηγία για ανδρικό περιοδικό εμπνέει την οικογενειακή επιχείρηση δερμάτινων ειδών Spaulding να βγάλει στην παραγωγή παπούτσια χωρίς κορδόνια.






Εμείς θα ασχοληθούμε με μια κατηγόρια των loafers τα: "driving shoes" η αλλιώς τα παπούτσια με τα μπιλάκια στη σόλα.Τα παπούτσια αυτά δεν έγιναν αναγνωρίσιμα μέσα σε μια νύχτα αλλά στην πραγματικότητα χρειάστηκαν 10 χρόνια.Ο Diego Della Vella,κληρονόμος υποδηματοποιών,οι οποίοι κατασκεύαζαν δερμάτινα είδη για πολλές εταιρίες,αποφάσισε να κάνει πράξη τα μεγάλα όνειρα του,να παράγει είδη κάτω από τη δική του επωνυμία.Το όνομα TOD'S-το οποίο αρχικά συνοδευόταν και από τα γράμματα J.P. μέχρι το 1979-ήταν εύηχο αλλά του έλειπε μια ιδέα.Ο Diego Della Vella εμπνεύστηκε το  σχέδιο των παπουτσιών από τους Ιταλούς αυτοκινητιστές τα οποία διέθεταν εξογκώματα στη σόλα για καλύτερη επαφή με τα πεντάλ.Ο θρύλος λέει ότι έστειλε τρία δωρεάν δείγματα από τα παπούτσια σε τρεις ηγέτες της μόδας και οι προσδοκίες του αποδείχθηκαν σωστές.
Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 τα J.P.TOD'S έχουν φορεθεί από τους σταρ του  Hollywood,εστεμμένους και άλλες προσωπικότητες.


Συμβουλές πως μπορούν να φορέθουν.

*Oλα τα καλοκαιρινά σχέδια μπορούν να φορέθουν εύκολα χωρίς κάλτσες και ταιριαζουν  εξαιρετικά με όλα τα αντρικά στυλ που έχουν σχέση με δραστηριότητες αναψυχής (ιστιοπλοΐα).

*Με κοστούμι (κυρίως ιταλικής γραμμής).


*Ένα ζευγάρι μαύρα Tod's συνδυάζονται πολύ όμορφα με ένα ελαφρύ ιταλικό κοστούμι του καλοκαιριού  -σε βάρος 180's μαλλί-(φορώντας κάλτσες με μήκος μέχρι το γόνατο και υλικό από λεπτό μαλλί η μετάξι)

*Μπορούν να φορεθουν με jean,khakis και chinos παντελόνια (καλό είναι να τα γυρνάτε μέχρι τους αστραγάλους).



*Με σορτσάκια και μάλιστα σε πολλά έντονα χρώματα(αποφύγετε τα πολύ αθλητικά).


















*Και αν επιλέξατε suede Tod's βάλτε τα με ένα blazer σακάκι και γκρι παντελόνι.
*Μην τα συνδυάζεται με το ίδιο χρώμα μπλούζα η παντελόνι αλλά να κάνουν αντίθεση.Βάλτε φαντασία και πειραματιστείτε.