Σελίδες

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ CAPPUCCINO

                                                                                                



ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ:

Προθερμαίνετε το πορσελάνινο φλιτζάνι,είτε στη ζεστή μεταλλική πλάκα(αν διαθέτει η εσπρεσιερα)είτε αφήνοντας να τρέξει στο φλιτζάνι νερό από τη μηχανή,το οποίο το χύνεται μετά.
Γεμίζετε το φίλτρο με καφέ τον οποίο πιέζετε με ένα κουτάλι για να αυξήσετε την πυκνότητα.Μην ξεχνάτε ότι το νερό θα περάσει με πιέσει γρήγορα μέσα από τον καφέ,οπότε όσο πιο πυκνό είναι το στρώμα του καφέ στο φίλτρο,τόσο πιο έντονο άρωμα θα πάρει ο cappuccino.Αφήνετε να τρέξει μέχρι να βγει το πρώτο καϊμάκι.
Φτιάχνετε το αφρόγαλα στο ακροφυσιο της εσπρεσιερας ως εξής:Βάζετε κρύο γάλα σε ένα μπρίκι.Εισάγετε το ακροφυσιο σχεδόν μέχρι το πάτο,ανοίγετε τη βαλβίδα του ατμού και περιστρέφετε το ακροφυσιο στο γάλα 5-8 δευτερόλεπτα.Χαμηλώνετε το μπρίκι ώστε το ακροφυσιο στο γάλα να βρεθεί μόλις κάτω από την επιφάνεια του γάλακτος.Όταν αρχίσει να αφρίζει,βυθίζετε πάλι το ακροφυσιο πιο χαμηλά και κλείνετε τον ατμό.
Προσθέτετε το αφρόγαλα στο φλιτζάνι και είστε έτοιμοι να απολαύστε ένα αυθεντικό cappuccino.